Besök Idun virtuellt på riksstämman!

Den årliga odontologiska riksstämman 14-16 november i Göteborg börjar närma sig med stormsteg och naturligtvis kommer vi att presentera Världens smartaste tandklinik där. Det har varit mycket förberedelser, men nu är det snart dags. Bland annat så kommer besökare att kunna få ”kliva in i kliniken” och vandra runt i den virtuellt. I ett samarbete med företaget Tyréns AB så utvecklas just nu en VR-applikation (eng. virtual reality och sv. virtuell verklighet) där det är tänkt att besökare vid riksstämman kan få vandra runt och se hur kliniken ser ut ”på riktigt”, fast virtuellt då. Helt sjukt verklighetstroget!

Det känns fantastiskt roligt och spännande att kunna använda digitaliseringens möjligheter på det här sättet. Vi ser många olika användningsområden för den här tekniken framöver. Vid nybyggnation av tandkliniker vore det en fantastiskt möjlighet att virtuellt kunna få se hur det kommer att kunna se ut och hinna göra ändringar i tid innan det är för sent. Virtuella studiebesök för nyfikna och långväga gäster är ju också en möjligt. Ett annat användningsområde kanske skulle kunna vara att låta personer som lider av tandvårdsrädsla få sitta hemma i en skön fåtölj och träna sig i att besöka kliniken. Ja, det finns många olika sätt att använda VR-teknik!

Kom förbi oss på riksstämman och testa!

Bilder från VR-filmen

12 + fyra =